Over NPO
Omroep:
NTR
Thema:
Jongeren
Status:
Validatie
NTR | Jongeren

Twitch NPO3

Dagelijkse livestream Twitch - NPO3-Online
In een periode van zes weken zullen we 3x per week gaan livestreamen. Met drie verschillende hosts aan het roer, wordt er onder de naam van NPO3 een nieuw kanaal gestart: 3opTwitch.

De inhoud van de Twitch-streams wordt in samenspraak met de hosts ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij is om betekenisvolle interactie met de doelgroep te creëren. De vorm van de stream zal vertrouwd moeten aanvoelen voor de Twitch-gebruiker. Er wordt daarom gekozen voor een soortgelijke (thuis-)setup zoals de grote NL'se Twitchers dat ook doen.

Met dit experiment wordt zo onderzocht of het mogelijk is om structureel en betaalbaar livestreams te produceren vanuit de publieke omroep, en of hier ook daadwerkelijk een nieuwe doelgroep bereikt kan worden.

Vervolgonderzoek
Met het starten van 3opTwitch is inmiddels de basis gelegd voor een publieke omroep-streamingkanaal. Binnen de geschetste kaders van de vorige aanvraag is 3opTwitch in enkele weken uitgegroeid tot één van de populairste Twitch-kanalen van Nederland. Binnen de grootste stream-categorie staan we consistent in de Top-5. In de tussentijdse rapportage zijn onze bijbehorende Twitch-statistieken van destijds terug te zien.

Zowel NPO3-Online als een veelvoud aan andere omroepen zijn enthousist over de kansen van 3opTwitch en sluiten graag op het platform aan. Er liggen genoeg kansen, maar vervolgonderzoek is noodzakelijk voor een gedegen aanpak. Belangrijk hiervoor is om voort te bouwen op de eerste, veelbelovende resultaten en verder onderzoek te doen naar nieuwe technische/ethische/productionele vraagstukken rondom Twitch.

Projectoverzicht

Filter op:

Thema's