Over NPO
EO | Nieuwe platformen

Smart speaker helpt bij goed gesprek

In de hectiek van alle dag zijn er weinig momenten dat je als gezin of familie tegelijk bij elkaar bent en de tijd hebt om wat langer stil te staan bij elkaars leven. Dit is het moment om naast alledaagse dingen ook andere vragen over het leven aan elkaar te stellen. Vragen die ervoor zorgen dat je elkaar beter leert kennen of vragen die nieuwe inzichten geven in elkaars gedachtewereld en juist wat verder gaan dan de waan van de dag. Goed Gesprek is de conversation starter via de smart speaker die je helpt elkaar beter te leren kennen.

Hoofdconclusie
In het op deze manier inhoudelijke gesprekken faciliteren over best ingewikkelde thema’s zien we minder potentie. De potentie van het verbinden van mensen d.m.v. een smart speaker is eerder te vinden in spelvorm en met meer luchtigheid erin.

Livegang
Na de livegang is gekozen om niet live te gaan met de nieuwe fase van de chatbot. Dat had verschillende redenen:
  • In de testresultaten zagen we geen aanleiding om veel energie te stoppen in dit concept (hierboven beschreven) en het opnieuw in de markt te zetten.
  • Er is een sterke ontwikkeling van ‘voice’. Toch merken we dat de ontwikkeling van creatieve applicaties voor smart speakers vooralsnog niet hoog op de to do lijstjes staat van mediaorganisaties. Smart Speakers worden vooralsnog vooral gebruikt voor functionele doeleinden.
  • Technische borging (en tijd van een ontwikkelaar) van een systeem dat we niet of nauwelijks gaan gebruiken, staat minder hoog op de prioriteitenlijst bij de EO wat vertraging veroorzaakt. 
Meer van EO vind je hier.

Meer van EO vind je hier.

Projectoverzicht

Filter op:

Thema's