Over NPO
Omroep:
NTR
Thema:
Dark Socials
Status:
Validatie
NTR | Dark Socials

Klokhuis Game Studio

De Klokhuis Game Studio trekt maandelijks gemiddeld 10.000 unieke bezoekers. Bezoekers die games bouwen en spelen. Er zijn ondertussen bijna 100.000 games gebouwd met de Game Studio. Tot op heden blijft het aantal bezoekers redelijk stabiel, maar er zit geen verdere groei in. De kans bestaat dat het aantal unieke bezoekers in de loop der tijd zal zakken. Om het aantal bezoekers stabiel te houden en vaker terug te laten komen, wil Het Klokhuis Dark Social Discord in gaan zetten om de doelgroep te activeren en een community te bouwen.
Er bestaat al een – tot voor kort – actieve Game Studio community op Discord. Deze community bestaat uit ongeveer honderd gebruikers en wie op eigen initiatief deze community opgezet hebben en onderhouden.
Dit biedt voor Het Klokhuis een kans om deze groep te gaan verkennen, leren, en uiteindelijk mogelijk zelf te bouwen.
De Klokhuis Game Studio Discord moet een clubhuis worden voor de Game Studio-fans waar zij tips, tricks, wedstrijden en meer kunnen verkrijgen.
Door middel van challenges, forum met vraag en antwoorden, inspiratie en wedstrijden willen we een plek creëren die voor de gebruiker overzichtelijk is, maar ook een uitnodigende uitstraling geeft die de gebruiker uitnodigt om mee te bouwen aan deze community.

Voor dit onderzoek luidt de hoofdvraag als volgt:

“Is het implementeren van een discord-server verbonden aan de Game Studio van het Klokhuis efficiënt haalbaar om meerwaarde te creëren op gebied van educatie en creativiteit?”

Projectoverzicht

Filter op:

Thema's