Over NPO
KRO-NCRV | Nieuwe platformen

Instant gratification zorgt voor directe betrokkenheid bij Zapp Live

Mixed media is bij het nieuwe seizoen van Zapp Live het uitgangspunt. De studio is uitgerust met led onderdelen die gezamenlijk een scherm vormen. Daarnaast zullen er Mixed Reality elementen in de studio onderdeel zijn van de uitzending. Live interactie met de kijker speelt een essentiële inhoudelijke rol. Uit onderzoek is gebleken dat de kijkers graag meedoen, meepraten en invloed uitoefenen op Zapplive. De kijker wordt door middel van instant gratification meteen betrokken bij het programma.

Vanuit de behoefte aan instant gratification maken we van TV een spannendere mediavorm voor kinderen en sluiten hierdoor meer aan bij hun belevingswereld. Hierbij kunnen we voortdurend valideren, leren en optimaliseren. Het gehele crossmediale concept is gericht op het beter aansluiten op de behoeften en het mediagebruik van kinderen.

We brengen Zapplive dichterbij de kijker en zorgen ervoor dat zij directe invloed in het programma hebben. Hierdoor ontstaat een sterke actie/reactie loop tussen de kijkers en het programma en synergie tussen programma en andere kanalen. Door middel van het ontwikkelen van een nieuwe webapp zijn wij in staat om dit te realiseren en kun jij als kijker thuis interactief meedoen.

Via de nieuwe techniek denken we aan een variëteit van mogelijkheden. De kijker kan direct stemmen op video’s en peilingen, presentatoren in de studio, vragen insturen (Q&A’s), video’s insturen en live virtueel applaudisseren en bijvoorbeeld vragen en video’s van anderen liken. Uiteraard kan alles gemodereerd worden voordat het zichtbaar is voor het grote publiek.

Projectoverzicht