Over NPO
Omroep:
NOS
Thema:
Immersiviteit
Status:
Validatie
NOS | Immersiviteit

De sportzomer actief

Je eigen sportieve prestaties kunnen vergelijken met die van de profs! Hoeveel procent Femke Bol ben jij op de 400m tijdens de Olympische Spelen?

Tijdens sportevenementen verzamelen we veel data over sportprestaties van clubs en sporters. Deze verwerkt de NOS in uitzendingen, artikelen, overzichten, etc. In deze validatie wil de NOS inventariseren welke sportdata er beschikbaar is en hoe ze die data slim kunnen inzetten. Voorbeelden zijn: het inzetten van sportuitslagen als referentie voor gebruikers om hun eigen sportprestaties mee te vergelijken of het automatisch herkennen van clubs of atleten in berichtgeving. De NOS zoekt naar manieren om de herkenning die veel jongeren hebben bij het volgen van sport(ers) te faciliteren en hun interesse in dat onderwerp te voeden met nét iets anders aangeklede content van NOS Sport.

De NOS ontwikkelt een prototype app met drie experimentele oplossingsrichtingen om te achterhalen tot in hoeverre een meer betrokken sportnieuwservaring gewaardeerd wordt door gebruikers:

  1. Sportdata en je eigen activiteit
  2. Sportdata en identiteit
  3. Jouw sportfavorieten sneller bij de hand

Projectoverzicht

Filter op:

Thema's