Over NPO
NTR | Interactieve video

De Jurk interactive

In de interactive Het onzichtbare Rijksmonument onderzees word je meegenomen naar een van de meest spectaculaire archealogische schatkamers die ooit in Nederland is ontdekt. Het Palmhoutwrak, het scheepswrak uit de Gouden eeuw voor de kust van Texel, blijkt een tijdcapsule vol unieke, rijke kleding, sieraden en gebruiksvoorwaerpen. In de interactve duik je met duikers naar de diepte en zie je hoe wat nu een bult zand lijkt ooit een rijk en goedbewapend schip was. Laat de zandbult transformeren tot het schip in volle glorie, dwaal erin rond en ontdek de rijke vondsten die de duikers hier gedaan hebben.
Om het Palhoutwrak in onze interactive online tot leven te brengen hebben we een verkennend onderzoek gedaan naar verschillende technieken en naar verschillende partijen die ons kunne helpen dit te realiseren.
Ons verkennende onderzoek richtte zich op:
HKW 3D objecten op immersieve wijze online ontsluiten, en interactiek maken?

Na aanleiding van de technische verkenning denken we dat we met een combinatie van scrollable video, 3D live rendering in de browser en Three Js. een immersieve en interactieve 3D ervaring voor zowel mobiel als desktip kunnenbewerkstelligen.
We gaan de grenzen opzoeken van (mobiele) browsers. Het prototype dat we willen ontwikkelen zal ons leren hoever we kunnen gaan met een complexe interactieve 3D wereld in de browser.

Projectoverzicht

Filter op:

Thema's