Over NPO
EO | Nieuwe platformen

De grootste Nederlandse TikTok hits in een livestream

In de TikTop5 worden de vijf grootste Nederlandse TikTok hits en trends getoond met ‘gewone’ kinderen in de hoofdrol. Anne Appelo presenteert de livestream waarin de populaire video’s getoond worden, maar ook de minder populaire en zelfs de mislukte. Van deze verzameling video’s worden snappy compilaties per trend gemaakt. Voorafgaand aan de livestream zenden de volgers van het NPO Zapp-kanaal hun leukste TikTok in via Whatsapp of geven het door op de website van Zapp. Tijdens de livestream gaat Anne het gesprek aan met de kids door TikTok-dilemma’s voor te leggen en door vragen te stellen aan de kijkers. Met dit experiment onderzoekt de EO de volgende aannames: 
  • Er is behoefte aan het bekijken van TikToks in een andere vorm, waardoor de doelgroep overzicht krijgt in de grootste hits van Nederland en zelf kan participeren.
  • De doelgroep wil dit live meemaken, zodat ze zelf onderdeel zijn en interactie hebben met elkaar en de presentator.
Meer over de 'TikTop5' vind je hier.
Ben jij ook de hele dag aan het TikTokken? En krijg je die muziekjes en dansjes niet meer uit je hoofd? Dan is dit nieuwe livestream-programma de TikTop5 echt iets voor jou! Via de live-knop op het ZAPP-kanaal zie je elke week de allerleukste TikTokchallenges & hits voorbijkomen. Chat mee, stel een vraag aan presentatrice Anne Appelo en stuur je TikTok naar +31623024169. Zo stel jij zelf de Top 5 samen en wie weet spot jij je video in dit coole programma. Ga in de badkamer zitten en doe mee!
Elke vrijdag om 17:00 – 17:15 op TikTok @NPO_ZAPP

Projectoverzicht