Over NPO
KRO-NCRV | Voice

'Ben jij de slimste?', multiplayer voice quiz via de smartspeaker

Op... naar de beslissende ronde!
'Ben jij de slimste?' is een uniek voice spel gelinkt aan De Slimste Mens. De quiz is een 2-player game en bestaat uit drie rondes:  ‘Associaties’, de ‘369-ronde’ en ‘Quotes’. In totaal duurt een spel ongeveer 10 minuten. Door gebruik te maken van de orginele sound van het tv programma stemmen van Philip Freriks en Maarten van Rossem is het spel herkenbaar en is er ruimte voor humor, een belangrijke factor van de quiz.

Gedurende de spelrondes wordt er steeds afgewisseld van speler, zodat beide spelers betrokken worden en niet verveeld raken. Tussendoor wordt de score doorgegeven, zodat het voor beide spelers voelt als een strijd tegen elkaar. Aan het einde van het spel wordt er aan de verliezer gevraagd of hij/zij revanche wil op de winnaar.

De introductie en uitleg van de rondes wordt door presentator Philip Freriks gedaan. Bij een fout antwoord krijg je af en toe een afkeurende opmerking van jury-lid Maarten van Rossem te horen. Aangezien De slimste mens een kennisquiz is met een knipoog, is het van belang om ook humor toe te voegen.

Daarnaast krijgen spelers twee keer tijdens de quiz de keuze om een verhaal van Maarten van Rossem te horen. Dit verhaal slaat op een vraag. Door deze toevoeging kunnen de spelers iets leren en wordt het naast een leuk spel ook informatief. Door de speler de keuze te geven om dit aan te horen, zorg je ervoor dat dit ook niet als irritant wordt ervaren.

Bovendien wordt er gebruik gemaakt van de sound design van het televisieprogramma. Dit is van belang om het gevoel van De Slimste Mens mee te geven, alsof je zelf in het programma zit.

Doelgroep
De Slimste Mens heeft een grote en fanatieke fanbase, die ook graag zelf speelt. Voice maakt het mogelijk om de toon en stijl van het programma nog meer over te brengen door gebruik van audio. Dit zorgt voor een unieke ervaring, waarbij spelers meer dan in de app het gevoel krijgen zelf deel te nemen aan De Slimste Mens. Bovendien zou via deze weg het spel ook beschikbaar worden voor mensen met een visuele beperking. 

'Ben jij de slimste?' is genomineerd voor een SpinAward!

Meer over 'Ben jij de slimste?' vind je hier

Projectoverzicht

Filter op:

Thema's