Over NPO
Overzicht

Voor start-ups

De afdeling NPO Innovatie focust zich op het stimuleren en faciliteren van media-innovatie binnen de Nederlandse publieke omroep. Samen bereiken we meer dan alleen. Op het gebied van innovatie werken we daarom graag samen met start-ups in de NPO Sandbox.


Martijn van Dam (Lid Raad van Bestuur) over Sandbox 
“Ook voor start-ups hebben we één centraal loket, om voor matchmaking te zorgen met de omroepen of onze eigen NPO-organisatie; dat ligt aan het soort innovatie. De start-up kan hier zijn product verder ontwikkelen en krijgt de kans gebruik te maken van onze kennis en data. Bovendien sluiten we ons aan bij een Europees netwerk van mediabedrijven die allemaal start-ups ondersteunen, een project geïnitieerd door de VRT. Dus als iets bij ons een succes wordt, heb je meteen internationale exposure. Dat maakt het voor zo’n start-up natuurlijk heel aantrekkelijk en het past ook mooi in onze wettelijke rol, het stimuleren van innovatie.” 

Bron: Broadcast Magazine, 2019


 Naar model van de VRT Sandbox betrekken we graag start-ups die al een MVP hebben bij de uitvoering van onze innovatieprojecten. De afdeling NPO Innovatie koppelt de start-ups (hun expertise en producten/diensten) aan de ideeën van omroepen en NPO-afdelingen.

We geven de start-ups toegang tot ons grote netwerk in de mediasector. Via al onze kanalen en tijdens evenementen geven we hen de mogelijkheid om kennis te delen over de resultaten van de uitgevoerde innovatieprojecten en hoe dit hen heeft geholpen met de verdere ontwikkeling van hun product of dienst. Evenementen die we onder andere organiseren zijn netwerkmiddagen waar omroepen en start-ups elkaar kunnen ontmoeten.

De NPO Sandbox is onderdeel van de Sandbox Hub, het Europese netwerk van Sandboxes waar we start-ups in contact kunnen brengen met buitenlandse publieke omroepen en mediaorganisaties. Om ons netwerk van start-ups uit te breiden werken we samen met accelerators en incubators als Startupbootcamp en MediaMatters.

Interesse in samenwerking als start-up?
Leuk! Laat het ons weten op innovatie@npo.nl.


Hoe overleven start-up en scale-ups de COVID-19 crisis?
Op 25 maart organiseerde de VRT een digitale Sandbox session over hoe start- en scale-ups om kunnen gaan met de COVID-19 crisis. NPO Innovatie manager Egon Verharen gaf hier een inkijkje in hoe de NPO en de start-ups waarmee zij samenwerkt dat doen. De sessie is hier terug te kijken.