Over NPO
gaming
kinderen
interactiviteit
KRO-NCRV

Waku Waku in Roblox

Waku Waku is leuk om naar te kijken, maar is het ook leuk om mee te doen? Help KRO-NCRV bij het ontwikkelen van deze innovatie.

Probleem

Kinderen hebben van nature een grote interesse in dieren en natuur. Waku Waku sluit qua thema helemaal aan bij deze interesse, maar kinderen weten lineaire televisieprogramma’s zoals Waku Waku steeds lastiger te vinden.

Idee

Daar zijn waar de doelgroep is, dát is wat KRO-NCRV met Waku Waku in Roblox wil bereiken.

Hoe kunnen we een klassieke quiz als Waku Waku vertalen naar een interactieve ervaring op het platform Roblox en tegelijkertijd 9 t/m 12-jarigen laten kennis maken met het tv programma?

Over Roblox
Roblox is een platform waarop mensen digitale werelden kunnen verkennen en publiceren en erg populair onder een jonge doelgroep variërend van 6 - 15 jarigen.

Oplossing

Door een digitale wereld van Waku Waku in Roblox te maken, willen we de doelgroep extra bij het programma betrekken. Deze wereld bouwt KRO-NCRV samen met de studenten van XR-lab. Spelenderwijs gaan we kinderen nog meer kennis over de natuur bijbrengen.

Help Maisie van KRO-NCRV hier op weg met dit innovatieproject.
Let op, ben je jonger dan 16 jaar vraag dan toestemming aan je ouders/voogd.

“Een uitstapje naar de Metaverse waar we nieuwe programma's via gaming introduceren aan kinderen.”

Maisie Klaassen

interactietechnoloog KRO-NCRV

Peilen

Deze maker is benieuwd wat je van het idee vindt. Beantwoord zes korte vragen.

Proberen

Wil je deze mediamaker verder op weg helpen door de innovatie te testen?

Meer over de oplossing

Met deze innovatie wil KRO-NCRV verkennen wat er komt kijken bij het produceren van zogenaamde digitale interacties die vaker gebruikt kunnen worden in digitale werelden. Dus ook voor andere programma’s, games en thema’s. Hoe kunnen redacties hiermee werken en hoe ervaren kinderen deze interacties?

Meer over de maker

Wie ben je?
Ik ben Maisie, interactietechnoloog bij de KRO-NCRV. Recent is daar ook nog AI-onderzoeker bij gekomen. Gedurende mijn werkdag onderzoek ik user experience & toepassingen van kunstmatige intelligentie en hoe wij hier als omroep mee kunnen innoveren.

Hoe ben je op dit idee gekomen?
In eerste instantie hadden we een andere (nieuwe) titel gekoppeld aan het platform Roblox, maar het leek ons ook interessant om juist een klassieke titel als Waku Waku in zo’n vernieuwend jasje te steken.  

Waarom is jouw idee vernieuwend?
We kennen nog geen voorbeelden van lineaire titels die op deze manier kunnen worden ervaren in Roblox. Ook is deze quiz vorm interactief, leerzaam én speels.

Waar ben je zelf het meest nieuwsgierig naar?
Kan deze ervaring schaalbaar gemaakt worden om de ervaring groot op te zetten? 

Waku Waku op Roblox

“Dáár zijn waar de doelgroep is en hen verrassen met pakkende interactieve content, is de enige manier om te overleven als lineaire titel.”
[Rosanne van KRO-NCRV]

Meebouwen aan deze proeftuin?

Vertel de maker wat je van het idee vindt of meld je aan als tester

Sluit