Over NPO

NPO Proeftuin

Test jij als eerste de innovaties van de publieke omroep?

NPO Proeftuin in 1 minuut

Planten

Zelf iets gespot wat de moeite waard is om te onderzoeken? Een trend, een probleem, een technologie of een behoefte? Laat het ons weten. Samen zien we meer.

Plant zelf een zaadje

Peilen

Bekijk de proeftuinen en beantwoord vijf korte vragen. Vertel de maker wat je van het idee of de innovatie vindt.

Bezoek de proeftuinen

Proberen

Kies een proeftuin en meld je aan als tester. De maker kan je uitnodigen om het prototype uit te proberen.

Kies een proeftuin

Bezoek de nieuwste proeftuinen

augmented reality
LGBTQ
BNNVARA

Het Nachtkastje

Seksuele voorlichting schiet vaak nog te kort als het gaat om voorlichting op het gebied van LGBTQ. Om jongeren betrouwbare informatie te bieden, komt BNNVARA nu met Het Nachtkastje.

Ontdek deze proeftuin
deepfake
artificial intelligence
EO

Deepfake

Soms willen personen met een persoonlijk of gevoelig verhaal niet herkenbaar in beeld komen. Denk aan klokkenluiders, getuigen, slachtoffers van misdrijven etc. De techniek van ‘deepfakes’ geeft de mogelijkheid om gezichten van personen in video’s te veranderen zonder dat de gelaatsuitdrukking verloren gaat.

Ontdek deze proeftuin
interactiviteit
duurzaamheid
KRO-NCRV

Ruimteschip Aarde

Om de aarde zweven 7.000 satellieten. Daarvan zijn ongeveer 3.000 actief. Ze verzamelen gegevens over o.a. luchtvervuiling, lichtvervuiling, weersomstandigheden en ontbossing. Tot nu toe was deze informatie niet voor iedereen even toegankelijk. KRO-NCRV brengt hier verandering in.

Ontdek deze proeftuin

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties van de publieke omroep? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we laten je weten wanneer er weer nieuwe proeftuinen zijn.