Over NPO

NPO Proeftuin

Test jij als eerste de innovaties van de publieke omroep?

NPO Proeftuin in 1 minuut

Planten

Zelf iets gespot wat de moeite waard is om te onderzoeken? Een trend, een probleem, een technologie of een behoefte? Laat het ons weten. Samen zien we meer.

Plant zelf een zaadje

Peilen

Bekijk de proeftuinen en beantwoord vijf korte vragen. Vertel de maker wat je van het idee of de innovatie vindt.

Bezoek de proeftuinen

Proberen

Kies een proeftuin en meld je aan als tester. De maker kan je uitnodigen om het prototype uit te proberen.

Kies een proeftuin

Bezoek de nieuwste proeftuinen

interactiviteit
LHBTIQ+
BNNVARA

Oordeel

BNNVARA ontwikkelt de interactieve game ‘Oordeel’. Dit 2-player familiespel speel je samen met je kind, ouder, tante of misschien wel je oma. Het helpt je om lastige dingen op een leuke manier bespreekbaar te maken. Op deze manier probeert BNNVARA de kloof te dichten die vaak tussen jong en oud bestaat.

Ontdek deze proeftuin
toegankelijkheid
voice
A.I.
NOS

Robotstem

Gebruik jij een nieuwsapp? Misschien heb je wel eens gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de nieuwsberichten voor te laten lezen met een druk op de knop. Vooral mensen die slechtziend of blind zijn profiteren hiervan. Tot nu toe werden deze teksten ingesproken door een nieuwslezer. Maar tegenwoordig kan een stemrobot dit werk overnemen. Benieuwd hoe dat klinkt?

Ontdek deze proeftuin
gaming
immersief
#3D
NTR

De jurk en het scheepswrak

Texelse amateurduikers vinden in 2014 honderden kostbare voorwerpen in een scheepswrak in de Waddenzee. NTR bedacht een ‘interactive’ waardoor je online zelf naar het wrak kan duiken en op zoek gaat naar een kostbare jurk en andere schatten.

Ontdek deze proeftuin

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties van de publieke omroep? Schrijf je in voor de update en we laten je weten wanneer er weer nieuwe proeftuinen zijn.