Over NPO
03 september 2023

Publieke Pioniers #2 Virtuele Virtuozen

Publieke Pioniers is een nieuw initiatief van VPRO Medialab en NPO Innovatie waarmee in steeds wisselende partnerships media-innovatie en nieuw talent lokaal wordt gestimuleerd.
De tweede editie van Publieke Pioniers, genaamd Virtuele Virtuozen, vindt plaats op 27, 28 en 29 september in Enschede. We duiken in de wereld van Virtual Production, Meta-Humans en Game-Engines.

27 september: Inspiratie-avond
Op woensdag 27 september, trappen we de innovatie-expeditie af met een avond in TETEM. In een mix van innovatieve projecten uit het Mediapark en Enschede, talks en pitches, brengen we de creatieve geesten aan de kook. Meer informatie over het programma vind je hieronder. 

Ligt de toekomst van media in game technologie? Welke BN’ers kunnen we vervangen met AI? Welke rol speelt nieuwe tech straks in jouw werk? Praat en denk mee op 27 september tijdens het Publieke Pioniers inspiratie event in Tetem, Enschede. Een avond vol inspiratie, interactie, verbinding en reflectie in het innovatie-hart van het oosten.

NPO Innovatie en VPRO Medialab willen samen met publiek nadenken over hoe publieke media openbare virtuele ruimtes kunnen faciliteren. KRO-NCRV praat je bij over lesgeven in Roblox, en de EO komt vertellen over kerken in de metaverse. Ook zullen er lokale makers hun ideeën delen en docenten en studenten van het Saxion vertellen over hun projecten. 

Publieke pioniers is de aftrap van de hackathon waar studenten van Saxion, AKI, ROC Twente en de UT hun hersenen gaan kraken over games, virtuele werelden en datavisualisatie. Hoe kunnen de publieke omroepen daar vette dingen mee maken?

WIE, WAT, WAAR?
Woensdag 27 september vanaf 19:00 in Tetem, Enschede. Met uiteraard een (netwerk)borrel tot 22:00.

Deze avond is voor iedereen die benieuwd is naar de toekomst van media en hierover mee wil praten. 
Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

28 en 29 september: Hackathon
Tijdens de tweedaagse hackathon buigen een aantal omroep-teams (o.a. HUMAN, VPRO, BNNVARA, RTV-Oost en KRO-NCRV) zich over hun onderzoeksvraag. Twee dagen volop brainstormen, experimenteren en prototyping, samen met studenten van Hogeschool Saxion, AKI, ROC Enschede en Universiteit Twente. Na afloop pitchen de teams hun prototupe aan een deskundige jury.

Meer informatie over Publieke Pioniers #2 vind je hier. 

Benieuwd naar de vorige editie van Publieke Pioniers #1 waarin het ontdekken van een nieuwe veilige online publieke ruimte centraal stond? Lees hier dan verder.