Over NPO
Overzicht

'Het verhaal van Nederland - Podwalk app' (NTR) wint gouden Dutch Interactive Award! AI-Vodcast (KRO-NCRV) wint zilver!

NTR heeft met het innovatieproject 'Het verhaal van Nederland - Podwalk app' een gouden Dutch Interactive Award gewonnen.

Uit het juryrapport: "Een heel mooie manier om de geschiedenis dichterbij en tot leven te brengen. De manier waarop mobieltjes worden gebruikt – namelijk door ze juist in je zak te laten – zorgt voor een optimale omgevingsbeleving en is waanzinnig goed gelukt: in feite het hoorspel re-invented. Wat innovatie betreft een ijzersterke inzending die een nieuwe multisensorische ervaring biedt."

Naast Het verhaal van Nederland heeft KRO-NCRV met het project de AI-Vodcast een zilveren Dutch Interactive Award gewonnen.

Uit het juryrapport: 'Met OpenAI-systemen heeft KRO-NCRV op een innovatieve manier een visuele podcast ontwikkeld voor Willem Wever, om een stap te zetten in het maken van inclusieve content. De jury zag hierin een mooi voorbeeld van hoe dankzij een combinatie van bestaande tooling een nieuwe interface is ontwikkeld om een specifieke doelgroep effectief te bereiken.'