Over NPO
15 mei 2023

Me(dia) en AI

AI vliegt ons om de oren. De ontwikkelingen gaan snel, maar wat is het eigenlijk? en wat betekent dit voor jouw werk? Is jouw baan (of zelfs onze maatschappij) echt in gevaar, zoals velen beweren, of is dit maar doemdenken en biedt het vooral veel kansen?


Er is een explosie aan meningen, oplossingen en events. We vinden het belangrijk dat we binnen de publieke omroep op de hoogte blijven wat er speelt, maar vooral ook om in te spelen op vragen en behoeften die jullie hebben rondom dit thema.

 

Innovatie Talk over generatieve AI

In de aankomende Innovatie Talk op dinsdag 13 juni zoomen we in op generatieve AI. Dat zijn toepassingen en tools die gebruik maken van kunstmatige intelligentie om nieuwe dingen te creëren. Niet alleen afbeeldingen, audio of video, maar bijvoorbeeld ook spreadsheets, planningen en powerpoints.

In deze sessie willen we je informeren, inspireren én inspelen op vragen en behoeften rondom dit thema: Wat wil je weten? Wat wil je doen? Hoe kunnen we je helpen?

De sessie vindt plaats bij de NPO en is bedoeld voor alle mensen die bij de publieke omroep werken. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig.

Beginner of al ervaring met generatieve AI?

De sessie bestaat uit twee blokken die je kan bijwonen:

  • Het eerste blok (11.00-12.00 uur) is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in generatieve AI en wil weten wat het is, wat het kan en wat het kan betekenen voor de publieke omroep. Je hebt hiervoor geen voorkennis nodig.
  • Het tweede blok (12.30-13.30 uur) is bedoeld voor collega's die AI al regelmatig toepassen in hun werk, hiermee hebben geëxperimenteerd óf hier nog mee willen experimenteren. We zoomen in dit gedeelte meer in op de (innovatie)kansen en mogelijkheden van generatieve AI. En misschien wil je zelf ook je ervaringen delen.

Tussendoor bieden we een lunch (12.00 uur) aan en is er een luchtig intermezzo.

Mocht je interesse zijn gewekt in het eerste deel en wil je ook het tweede deel blijven, dan kan dat natuurlijk.

Meld je aan en stel jouw vraag

Je kunt hier kiezen welk blok je bijwoont, en of je een broodje mee-eet. Vertel ons ook welke vragen je hebt en waar je behoefte aan hebt, zodat we hier in de sessie op terug kunnen komen (domme vragen bestaan niet en alleen luisteren kan natuurlijk ook).