Over NPO
Overzicht

TwitchTalk

Twitch is vooral bekend van de razend populaire livestreams waar veel jongeren naar kijken terwijl ze met elkaar en met de gamer chatten. Maar Twitch is een generiek livestreaming platform en biedt nog veel meer. Zo ontstaan er de laatste tijd ook andere formats, zoals interactieve talkshows of virtuele watchparties. Intussen kent Nederland al zo’n 1,3 miljoen Twitch gebruikers in de leeftijd tussen de 16 en 34 jaar. Dat biedt perspectief voor mediamakers!

Daarom organiseerde NPO Innovatie op maandag 28 september, in samenwerking met NPO 3, 3FM en Beeld en Geluid, een interactief evenement waar je alles kon leren over Twitch. 

Item 1: Simone Mutsaers (NPO Innovatie)

Wie zijn de gebruikers van het Twitch-platform en wat drijft hen? Simone Mutsaers deed onderzoek en bundelde de resultaten in een flitsende presentatie. Krijg inzicht in deze jonge doelgroep die nog nauwelijks door de publieke omroep bereikt wordt.

Item 2: Interview met Twitchers Marcella de Bie en Daniël Lippens

Marcella de Bie is een succesvolle Twitcher én YouTuber. Daniël Lippens is eveneens een bekende Twitcher en bovendien DJ bij radio 538. In dit gesprek met presentator Cesar Majorana leggen zij de zeven geboden uit voor een goede Twitch-productie.

Item 3: Presentatie van Farhan Ahmed (Twitch)

Farhan Ahmed, Strategic Partnerships Manager van Twitch, legde via een directe verbinding vanuit het Verenigd Koninkrijk uit welke mogelijkheden mediamakers op Twitch hebben. Daarbij vertelt hij over concrete cases, van een fan community rond de zombieserie The Walking Dead, tot het volgen van Verkiezingen door Sky News tot Barstoolsports.

Dit event gemist en wil je (online) aanwezig zijn bij ons volgende event? Zet dan 6 oktober 10.00 uur in je agenda. Anna Gimbrere presenteert dan tijdens de Dutch Media Week de online talkshow "Interactieve publieke content, hoe dan?!", kijk hier voor meer informatie.